Turene 2024


   

Oktober

 

November

 

December

   
   

Juli

 

August

 

September

   
   

April

 

Maj

 

Juni

   
   

Januar

 

Februar

 

Marts

   

Maj 2024


Fiskeri i Kastellets voldgrav (14-05)


[Til Top]

Kystmesterskabet 2024


Agersø, torsdag den 18. april 2024


Så var det tid til kystmesterskabet, og jeg havde lovet, at det skulle blive Sejerø.

Problemet var bare, at da jeg ca. 2 måneder inden gik ind for at booke, så var der fuldbooket! Det var godt nok en streg i regningen, specielt da alle andre dage op til og efter var nærmest tomme!

En kvik deltager gjorde mig opmærksom på, at der åbenbart på torsdage sejles med farligt gods – hmmmm. Det havde jeg ikke haft åndsnærværelse nok til at opdage.

Skulle vi så tage Omø igen? Nej for der havde vi været flere gange, så jeg drejede blikket mod Agersø, som jeg dog ikke kendte.

Havde dog besøgt øen i 1991, hvor jeg kan huske, at der var et godt rev nordpå.

Beskrivelserne af havørredpladserne på Agersø begrænser sig til 3-4 pladser, så det var lidt en chance at tage.

Billetterne blev booket, og vi var 6 deltagere og en enkelt gæst. Præmierne blev sædvanen tro købt i Hvidovre Sport.

Eftersom der kun var 6 deltagere, var der simpelthen præmier til alle.Frokost på Agersø


Dagen oprandt og det var en ren vinderbon vejrmæssigt. Høj sol, let til jævn vind og 10-12 grader, så perfekt havørredvejr.

Jeg havde lagt en plan for vores base, som skulle være på det nordlige rev, så det kørte vi så mod. Halvvejs blev vi så mødt at et skilt, som sagde, at nu skulle vi ikke køre videre – øv. Så var vi sgu lidt på den, og vendte så bilerne og kørte sydpå.

Her fandt vi heldigvis en plads helt ud til kysten, hvor der også var et bord. Pladsen så lidt lavvandet ud, men det var den ikke.

Det var en fin plads med ca. 1 km fint havørredvand med blandet bund. Pyha – dér blev jeg reddet på målstregen!

De beskrivelser, som jeg havde været inde på, nævnte ikke noget om afspærring for biler af hele den nordlige del af øen.Andreas med vinderfisken på 57 cm


Der gik heldigvis meget kort tid før jeg fik en melding om, at Andreas havde fået en fin havørred på 57 cm – feeeedt.

Så var der ikke lodtrækning om førstepladsen i det mindste.

Det blev heldigvis ikke den eneste havørred, idet Michael tænkte lidt ud af boxen, og satte et gummiorm på et bombardarig, og så gav det en havørred på 49,5 cm, mens der blev landet 4 undermålere yderligere af henholdsvis Hans, Andreas og Lars.

Det resulterede i en førsteplads til vores nye og energiske skud på stammen Andreas, mens Michael løb med andenpladsen.Michael nr. 2 og Andreas nr. 1


Der var kun to, som ikke fik fisk, hvoraf jeg var den ene, men der var så en trøstepræmie i form af en lodtrækningspræmie.

Så alt i alt et godkendt kystmesterskab, hvor det endte lykkeligt selv om starten så lidt dyster ud.


 Steffen Horvath
kystturleder


Forårsmesterskabet 2024


Fredag den 12. april 2024 i Hove Put&TakeSå blev der afholdt Forårs/P&T mesterskab i vores dejlige fiskeklub.

Der var 17 tilmeldte til arrangementet, men grundet lidt sygdom osv. mødte 14 mand op kl. lidt i 7 fredag morgen. Dette må også siges at være et flot fremmøde.

Efter betaling og registrering fordelte folkene sig på pladserne rundt om søen. Vejret startede fra den pæne side med et tyndt skydække og rolig vind.

Rundt om søen blev der forsøgt med forskellige fiskemetoder bl.a. powerbait, gennemløber, spinner og regnorm. Der blev ikke set eller mærket meget aktivitet.

Den smule aktivitet der var, skete udelukkende på den ene bro i hjørnet af søen, hvor de rutinerede kræfter i form af Flemming Weidemann, Bent Hytholm, Hans Kalledsø og et par andre havde taget opstilling.

Her blev der hen over formiddagen mærket og fanget et par fisk. Alle på powerbait trukket efter bombardaflåd.

Den eneste der dog lykkedes at lande fisk fra broen var Flemming, som fordelt over formiddagen fik landet 3 fine regnbueørreder.Leif, som havde taget opstilling inde på land, ved siden af førnævnte bro, var den eneste anden som landede fisk, der var pointgivende i konkurrencen. En lille regnbue, som nok må sætte rekord som den mindste ørred fra søen.

Herefter kom Preben til søen, på trods af sygdom, og stod for at selskabet blev godt bespist med pølser og brød.

Efter spisningen viste vejret sig fra en noget kedeligere side, hvor det begyndte at blæse op og der kom nogle kedelige byger.

Fiskeriet døde dog også helt ud og det eneste andet som var blevet fanget hen over dagen var et par skaller af Claus og Frederik.

Efter endt fiskeri kunne årets vinder udnævnes, Flemming Weidemann med 3 fine regnbueørreder og 2. pladsen, med den nye mindste rekord, gik til Leif Petersen.

Resten af præmierne blev fordelt ved lodtrækning.

Tak for en hyggelig fiskedag og vi ses til næste arrangement.


Mads Bruun


Kysttur


April 2024 til Korsør Lystskov ved KlarskovgaardTaktikken diskuteres


Da vi havde en god tur til Klarskovgaard i oktober 2023 havde jeg et forsigtigt håb om, at vi måske kunne gentage successen i området.

Vi var en lille håndfuld af de trofaste pensionister, en ny civil  og et helt friskt pust i form af en ihærdig purung kollega, Andreas (under 40 år).

Det er meget glædeligt, at der en sjælden gang dukker nye deltagere op.

Vi lagde ud lidt sydligere end Klarskovgaard, da jeg brugte Sportsfiskeren som inspiration til at finde en nye jagtmarker.

Stedet så lovende ud med gode revler og badekar, og jeg skal sgu love for, at jeg selv fik badekar at føle.

Vi kunne parkere helt ud til vandet, og fordelte os ud på et længere stykke og aftalte, at mødes to timer senere.Højt humør med øl og pølser


Jeg bevægede mig hurtigt på revlerne, og det kan være en udfordring, når man ikke kender stedet, for man skal sørge for at gå ind, hvor man kom ud.

Det gjorde jeg ikke, og kom til at vade så dybt, at mine waders var meget tæt på at blive fyldt med vand.

Ufatteligt nok fik jeg ikke vand ind, men det gjorde min telefon – så var den gone. Hovedet op i r…. – ja det koster.

Da ingen havde mærket noget, trak vi tilbage til den kendte plads ved Klarskovgaard.

Vi lagde ud med dagens højdepunkt i form af en grillet pølse og brød. Derefter var det ellers bare med at komme i gang, men lige lidt hjalp det.

Der var ingen, der mærkede fisk her heller, så det var altså bare en nitte.

Resten af præmierne blev fordelt ved lodtrækning.

Tak for en hyggelig fiskedag og vi ses til næste arrangement.Turlederen er tilfreds - trods alt


Steffen Horvath
kystturleder