Kystmesterskabet 2024

8. juli 2024 22:06 , af Steffen Horvath

Kystmesterskabet 2024


Agersø, torsdag den 18. april 2024


Så var det tid til kystmesterskabet, og jeg havde lovet, at det skulle blive Sejerø.

Problemet var bare, at da jeg ca. 2 måneder inden gik ind for at booke, så var der fuldbooket! Det var godt nok en streg i regningen, specielt da alle andre dage op til og efter var nærmest tomme!

En kvik deltager gjorde mig opmærksom på, at der åbenbart på torsdage sejles med farligt gods – hmmmm. Det havde jeg ikke haft åndsnærværelse nok til at opdage.

Skulle vi så tage Omø igen? Nej for der havde vi været flere gange, så jeg drejede blikket mod Agersø, som jeg dog ikke kendte.

Havde dog besøgt øen i 1991, hvor jeg kan huske, at der var et godt rev nordpå.

Beskrivelserne af havørredpladserne på Agersø begrænser sig til 3-4 pladser, så det var lidt en chance at tage.

Billetterne blev booket, og vi var 6 deltagere og en enkelt gæst. Præmierne blev sædvanen tro købt i Hvidovre Sport.

Eftersom der kun var 6 deltagere, var der simpelthen præmier til alle.Frokost på Agersø


Dagen oprandt og det var en ren vinderbon vejrmæssigt. Høj sol, let til jævn vind og 10-12 grader, så perfekt havørredvejr.

Jeg havde lagt en plan for vores base, som skulle være på det nordlige rev, så det kørte vi så mod. Halvvejs blev vi så mødt at et skilt, som sagde, at nu skulle vi ikke køre videre – øv. Så var vi sgu lidt på den, og vendte så bilerne og kørte sydpå.

Her fandt vi heldigvis en plads helt ud til kysten, hvor der også var et bord. Pladsen så lidt lavvandet ud, men det var den ikke.

Det var en fin plads med ca. 1 km fint havørredvand med blandet bund. Pyha – dér blev jeg reddet på målstregen!

De beskrivelser, som jeg havde været inde på, nævnte ikke noget om afspærring for biler af hele den nordlige del af øen.Andreas med vinderfisken på 57 cm


Der gik heldigvis meget kort tid før jeg fik en melding om, at Andreas havde fået en fin havørred på 57 cm – feeeedt.

Så var der ikke lodtrækning om førstepladsen i det mindste.

Det blev heldigvis ikke den eneste havørred, idet Michael tænkte lidt ud af boxen, og satte et gummiorm på et bombardarig, og så gav det en havørred på 49,5 cm, mens der blev landet 4 undermålere yderligere af henholdsvis Hans, Andreas og Lars.

Det resulterede i en førsteplads til vores nye og energiske skud på stammen Andreas, mens Michael løb med andenpladsen.Michael nr. 2 og Andreas nr. 1


Der var kun to, som ikke fik fisk, hvoraf jeg var den ene, men der var så en trøstepræmie i form af en lodtrækningspræmie.

Så alt i alt et godkendt kystmesterskab, hvor det endte lykkeligt selv om starten så lidt dyster ud.


 Steffen Horvath
kystturleder