Referat fra en klubtur.

Torsdag den 10. november var der klubtur i ferskvandsafdelingen. Planen var at kigge lidt på storbyens vande i jagten på rovfiskene, og da det op til turen forlød at Dammeren fiskede godt, lagde vi (Per Stig og jeg) ud her. Det skulle vise sig at holde stik, idet solen kun netop havde løftet sig over Roskildevej, før den første aborre huggede - en fin fisk lige under kiloet.

Vi fik et par stykker mere i samme kaliber, inden jeg fik et noget tungere hug. Min gamle 7 fods kulfiber ABU Fiske 2 stang krøllede fuldstændig sammen, og jeg fik febrilsk løsnet bremsen, inden det hele blev flået fra hinanden. Fisken vendte i en kæmpe hvirvel, og i det klare vand kunne vi tydeligt se en pæn gedde. Vandet var faktisk så klart, at vi kunne se, at den havde store skader på begge sider. Uagtet sine skader kæmpede den forbilledligt, og på det lette grej gav den fuldt ud kamp til stregen. Lidt efter lidt blev den dog træt, og Per kunne nette den i første forsøg. Fisken var lang, men tynd, idet den målte 95 cm, men kun vejede 4,950 kilo. Vi tog et par hurtige billeder og satte dyret tilbage med håb om, at den ville komme sig over skaderne.

Herefter døde fiskeriet totalt, og vi fangede intet de næste par timer.
Omkring frokosttid besluttede vi at standse. Per måtte på arbejde, mens jeg besluttede mig for at repræsentere klubben alene i Utterslev Mose på hjemvejen. Det så rigtigt lovende ud, da jeg landede. Småfiskene sprang for livet, og flere gange var gedderne næsten helt frie af vandet i deres jagt på føde. Og de var virkelig med på legen, gedderne. I løbet af ½ time fangede jeg tre geder på mellem 2,5 - 3,0 kilo. Herefter tog de en slapper, inden jeg kunne slutte dagen af med en pæn fisk på 3,750 kilo.

Vi ses til næste klubtur.

Med venlig hilsen

Claus