Politiets Fiskeklub


ViktorDECEMBER 2021 | NYHEDSBREV NR. 125


Indholdet af dette nyhedsbrev


Viktors bestyrelse

Kommende klubture med Viktor

Seneste nyt om Viktor

Oplevelser ombord på skibet Viktor

Referat fra kystturen til Sjællands Odde (07.10)

Seneste fangster (Claus S., Steffen H.)

Skibet Viktor (bookningregler, juniorture, diverse data m.m.)

Sikkerhed til søs (Stena Line)

Bliv medlem af Viktor (indmeldelse)

Bliv medlem af SU (via foreningen Lucius)

Bliv medlem af Fiskeringen (via foreningen De Blå Blink)


Vigtige fremtidige datoer


Generalforsamlingen: Aflyses for i år.

 


[ Til Top ]


 

Viktors bestyrelse


Formand
Karl Jensen
6161-8744
mail

Næstformand
Egon Poulsen
5139-0000
mail

Kasserer
Kim Lundager
5179-9707
mail

Bådinspektør
Lars Mogensen
4050-1303
mail

Juniorleder
Allan Scheller
2542-6151
mail

Mesterskaber
Preben Hytholm
4097-8605
mail

Webmaster
Preben Bo
5179-3470
mail

Nyhedsbreve
Morten Søndergaard
6137-2477
mail

 


[ Til Top ]


 

Kommende klubture med skibet Viktor


December 2021


Søndag 12. dec.
Dagtur: 08-16
Skipper: Lars M.

Mandag 20. dec.
Dagtur: 08-16
Skipper: Asger J.

Søndag 26. dec.
Dagtur: 08-16
Skipper: Lars M.

Mandag 29. dec.
Dagtur: 08-16
Skipper: Henrik S.

Jan./Febr. 21/22


Søndag 9. januar
Dagtur: 08-16
Skipper:

Søndag 16. januar
Dagtur: 08-16
Skipper:

Mandag 24. januar
Dagtur: 08-16
Skipper:

Søndag 6. februar
Dagtur: 08-16

Skipper:

Febr./Marts 2022


Søndag 20. februar
Dagtur: 08-16

Skipper: Jørgen K.

Mandag 21. februar
Dagtur: 08-16

Skipper:

Mandag 7. marts
Dagtur: 08-16

Skipper: Per K.

Mandag 21. marts
Dagtur: 08-16

Skipper:.


Tur-priser

Medlemmer
Dagtur: kr. 60,-
Aftentur: kr. 30,-

Ikke-medlemmer
Dagtur: kr. 100,-
Aftentur: kr. 85,-

Juniorer
Juniorture: gratis.
Øvrige ture: halv pris.

 


[ Til Top ]


 

Seneste nyt om skibet Viktor


30. oktober 2021

"VIKTOR" ligger pr. lige nu i HUMLEBÆK HAVN ved havnekontoret. Parkering KUN på gruset under træerne. Skulle bommen være nede, kan du selv åbne den ved tryk på siden af standeren.
 

18. oktober 2021

Mest til skipperne: Klubture er sat ud i kalenderen for 2022. Find en eller flere dage, der passer dig, og skriv tilbage.
Vil gerne have svar på min mail. Fået ny mailadresse, der forhåbentlig ikke lyder så suspekt for diverse filtre som den gamle.

Lars Mogensen, bådinspektør

 


[ Til Top ]


 

Oplevelser ombord på skibet Viktor


af Henrik Stendersø


29. oktober 2021

Smuk dag med sol fra kl. 10. Masser af sild og en enkelt makrel.(foto: Henrik Stendersø)(foto: Henrik Stendersø)(foto: Henrik Stendersø)


Mvh. Henrik Stendersø
 


[ Til Top ]


 

Kystturen den 7. oktober 2021


Ebbeløkke - Sjællands Odde


af Steffen Horvath


Da vi ikke kunne gennemfører bespisning til mesterskabet, havde jeg sat i udsigt, at deltagerne på denne tur ville få den lovede omgang grillede pølser og burgere.

Det kunne åbenbart ikke lokke folk til, eftersom vi kun var 3 mand tilmeldt. Der er dog ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget – det blev meget overkommeligt at stille om med et traktement til det deltagerantal.

Og jeg skal lige love for, at vi rent vejrkomfortmæssigt havde perfekte forhold. Fuld sol, 2-4 ms og 15-17 grader! Vi gik direkte ud til hot-spottet på Ebbeløkke, hvor vinden lige akkurat kunne mane sig op til at lave svage krusninger på vandoverfladen.

Det fik Mads og Torben til at fiske med bombardo, mens jeg gik med fluestangen og en lille kobberbasse.

De første par timer, skete der ikke det store. Jeg så en enkelt pæn fisk vende i overfladen som det eneste liv.

Derfor gik vi tilbage mod p-pladsen. Her fik Torben og Mads placeret sig på et lille rev, mens jeg gik tilbage til bilen for at klargøre grillen og maden.

Præcis kl. 12 var der mad med alt hvad grill-hjertet kunne begærer. Mads havde haft et par kontakter, mens Torben smed en målsørred på blink, så med lidt optanket optimisme satte vi os til at spise i det fedeste vejr.Torben og Mads ved grillbordfet
(foto: Steffen Horvath)


Efter frokosten tog vi på den anden side ved børnekolonien i håb om at få en smule mere gang i vandet.

Da vi ankom til stedet, flovede vinden fuldstændigt, så min tiltro til pladsen svandt noget. Vi gik dog på med krum hals.

Nede på et sandet stykke, som jeg absolut ikke mente kunne være interessant, så jeg ud af øjenkrogen en fin fisk springe helt fri af vandet.

Mads og jeg vadede derned, og ret hurtigt fik Mads den ene lille følger efter den anden lokket til at følge fluen dog uden at ville tage. Jeg kunne af gode grunde ikke kaste så langt, så jeg troede ikke rigtig, at jeg ville komme i kontakt med fisk. Men det gjorde jeg faktisk.

Ud af det blå huggede en fin havørred på kobberbassen. Den blev hurtigt nettet og målt til ca. 50 cm og 1,3 kilo.

Det var sgu rart at få lidt flex på klingen, men det var så også det eneste, der skete.

Vi afsluttede dagen ude ved Skilderhuset tæt på Gniben, hvor vi så et par fisk vende i overfladen, men mere blev det ikke til.


Kystturleder - Steffen Horvath

 

Seneste fangster


En midlertidig status


af Claus SøndergaardClaus med ny PR-skælkarpe på 12 kilo

(foto: Claus Søndergaard)


Karpesæsonen har ikke været prangende, men der er da kommet lidt fisk på land. Hen over sommeren kørte jeg lidt overfladefiskeri, hvilket gav nogle sjove og til tider nervepirrende oplevelser.

Tit kom fiskene nysgerrigt hen og kiggede, men det var ikke altid, at de blev fristet tilstrækkeligt, eller også ramte de ikke agnen rigtigt. Top frusterende!En "guldfisk" (koikarpe)
(foto: Claus Søndergaard)


Det blev dog blandt andet til et par græskarper og en skæg ”guldfisk”. Koikarpen huggede faktisk, som Per Stig altid siger, i sidste kast. Alt grejet, undtagen stængerne, var båret til bilen.

Trods sin relative størrelse gav den en voldsom fight, hvor grejet måtte presses maks for at holde den væk fra et væltet træ, der i øvrigt tidligere havde været skyld i en mistet fisk.Claus med fin græskarpe
foto:
Claus Søndergaard)


En af de sidste ture gav en super flot skæller på 12 kilo rent. Ny PR. Fanget i dagslys og fightet i ro og mag – en sand fornøjelse!Brød til overfladefiskeri
(foto: Claus Søndergaard)


Knæk og bræk - Claus Søndergaard

 


[ Til Top ]


 


Laks og gedder i efteråret

af Steffen Horvath


Mandal medio august 2021


Tim i Mandalselven
(foto:
Steffen Horvath)


Vi var to mand høj, som besøgte Mandal nogle dage midt i august for at se, om vi kunne støde ind i nogle af de store træk af blanke smålaks og fange dem på flue. Hvis bare en af os kunne lande en laks, ville turen rent fangstmæssigt være en succes.

For at gøre en lidt længere historie super kort, så kunne vi heller ikke denne gang ramme nogen opgang. Til gengæld var jeg heldig at få en lille farvet hanlaks på ca. 65 cm og lidt over 2 kilo på førstedagen og efter kun 3 timers fiskeri.

Det gav en del energi til de næste 4 dage, men vi mærkede absolut ikke mere.Steffen med 2,2 kilos laks fra Mandal
(foto: Steffen Horvath)


Nu har jeg efterhånden været deroppe nogle gange, så jeg har en ide om, hvor jeg bør lægge energien, og jeg tror, at det var en af årsagerne til, at jeg fik den laks.

Men en fed tur i det smukkeste sensommervejr, hvor vi fik udbygget vores lokalkendskab.


Mørrum ultimo september 2021

Ib på Härnäs-strrækket
(foto:
Steffen Horvath
)


Traditionen tro havde vi vores 3 dages efterårstur til Mørrum. Vi var 5 mand to af dagene, og havde rigtig gode fiskeforhold med næsten vindstille og sol to af dagene og rigtig efterårsvejr med regn og diset den første dag (perfekt til havørreder).

Elven løb med 13-14 m3, hvilket efterhånden er sjældent sidst i september, så forventningerne var store, og de skulle også blive indfriet.

Jeg havde dog for 6. år i træk observatørstatus, men hvad gør det, når ens venner shiner. De to af deltagerne stod for to laks/hybrider hver, og to af dem blev fanget under helt specielle omstændigheder.

Desværre var fangerne helt alene ved 3 af fangsterne, så vi har faktisk ikke fotos af to af laksene men til gengæld video, for ellers havde vi nok stillet en del spørgsmål til specielt to af fangsterne, selv om fangeren er kendt som en meget hæderlig lystfisker.

Historien om de to fangster, som Jens stod for, var følgende:

Jens stod alene i pool 26, som er en stilleflydende men meget smuk pool, hvor han før havde fået fisk.

Grundet udhængende træer, var han nødsaget til at gå ud i vandet for at kunne dække standpladserne effektivt. Midt ude i poolen hugger en laks endelig. Den kæmper godt og springer flere gange ud af vandet mens go-prokameraet filmer lystigt.

Da han får laksen tættere på, kan han se, at der hænger et eller andet ud af munden! Helt inde ved kanten kan han se præcist hvad det er, som hænger ud af munden – et mellestort Tobyblink med en spøjs konstruktion med to låse (muligvis som en slags forfang)!!!

” Hmmm – hvor sidder min flue så”, tænker Jens, mens han fik laksen ind til bredden. Han er lige ved at gå på r…. og albuer af bare overraskelse, da det går op for ham, at krogen af alle steder sidder i øjet til svirvlen, hvor man binder linen fast!!!

Øjet er ikke over 2 mm i diamenter, så hvad er chancen for at få sin krog ind i det lille øje i den relativt store vandsøjle. Jeg er ikke statistikker, men sandsynligheden er nærmest nul!

Så teknisk set var fisken, som i øvrigt var en hybrid, fejlkroget men det var så en af de heldige fejlkrogninger, da fisken blev befriet for begge kroge og nænsomt genudsat.Ib´s laks på 86 cm
(foto: Steffen Horvath)


Ved aftensbordet blev videoen af episoden spillet nogle gange, der blev grinet, klappet på skulderen og drukket et glas vin eller to, mens alle blev enige om, at Jens burde deltage i Euro-jackpot.

Og jeg skal love for, at Jens fik lagt et vinderlod i fiskepuljen. Han var den eneste, som havde mod på at fiske ind i mørket, mens vi andre var gået hjem for at lave mad og drikke vin.

Jens stod på et af de øverste nordlige stykker på et sted, som absolut ikke er egnet til fluefiskeri og slet ikke i mørke. Men lykken står jo som bekendt den kække bi.

Der var absolut kulsort og med træer, buske, græs og andre forhindringer, så det var det ikke mange effektive kast, som Jens fik lavet den halve time, hvor det var blevet mørkt. Der skal som bekendt også kun et rigtig placeret kast til at få en laks.

Et af det kast, som delvist lykkedes, var et kast som kun fik halvdelen af runninglinen trukket ud gennem øjerne. Resten (ca. 8-10 meter) lå i græsset, og det kan gå hen at blive problemfyldt, hvis kan kroger en stor laks, som bare vil væk.
Og det var lige præcist hvad Jens gjorde!

Lige som fluen landede, eksploderede vandet, idet en ret stor laks uden tøven havde taget fluen. Laksen tog udløb men udløbet blev stoppet, da det resterende runningline fra græsset, stoppede i det nederste øje i en stor knude.

Nu kunne Jens blot forsøge at strække sine arme i håb om, at det kunne give laksen en smule mere at løbe på. Da den sidste meter også var opbrugt, var det bare at holde hårdt mod hårdt!

Og ja – linen holdt og efter nogle minutter var laksen mere medgørlig. Næste problem var at få den landet, eftersom Jens stod ca. 70-80 cm over vandspejlet.

Et nødråb ud i mørket blev heldigvis besvaret af en spanioler af alle mand, som fik landet laksen for Jens.

Det var en stor hunlaks, som de bedømte til minimum 110 cm. Anslået vægt ca. 14-15 kilo.

Sekundet efter at krogen blev løsnet, slog laksen et gevaldigt slag med halen, hvorefter laksen fik sin frihed, men Jens blev berøvet sit velfortjente trofæfoto. På videoen kunne vi dog ane omridset af en prægtig laks.

Men nu har vi endnu en videosekvens, som vi kan varme os ved næste Mørrums-samling.


Donse Dam medio oktober 2021


Mads med fluestang i "Donsen"
(foto: Steffen Horvath)


En af de gode sideeffekter ved at være på tur sammen i Viktor-regi er, at man møder kolleger, som har sammen lidenskab inden for lystfiskeriet i form af f.eks. fluefiskeri efter gedder.

Mads som heldigvis er blevet meget aktiv på vores kystture, inviterede mig via et gæstekort en tur på Donse Dam i Nordsjælland en søndag i oktober.

Vi havde det smukkeste vejr, og jeg må bare sige, at Donse Dam er en naturperle af rang.

Omkranset af skov hele vejen og med masser af små vige med åkander og sunkne træer, er det fiske og naturmæssigt så spændende at være på søen.

Jeg mistede 3 mindre gedder på flue på let klasse 6 fluegrej. Det skal bare prøves igen.

Og da det gik op for mig, hvor mange muligheder man har, hvis man er med i Fiskeringen, så var det ikke svært at beslutte sig for at melde sig ind i det nye år.

Så jeg håber, at jeg kan komme med nye fiskeberetninger fra nye vande, når vi går ind i det nye år.


Mvh. - Steffen Horvath

 


[ Til Top ]


 

Skibet ViktorSkibet har en lukket Facebook-gruppe


Anmod om medlemskab


Bådinspektør: Lars Mogensen, 4050-1303, mail


Regler for bookning af ture med skibet Viktor


1).
Hvert medlem kan kun have 2 aktuelle bookninger til annoncerede klubture ad gangen. Dog kan medlemmer yderligere tilmelde sig annoncerede klubture, hvis der er ledige pladser tidligst ugedagen før turen afholdes.

2).
Gæster kan kun deltage 2 gange som gæster, hvorefter de må beslutte, om de ønsker at være medlemmer af Viktor.

3).
Gæsternes og medlemmernes navne skal oplyses ved bookning og efterfølgende indføres i logbogen af skipperen.

4).
Gæster på klubture må vige for medlemmer efter følgende regler: Hvis båden er fuldbooket og der er gæster på deltagerlisten, må gæsten vige pladsen, hvis et medlem melder sig til turen senest kl. 1200 ugedagen før turen. Dette uanset hvornår gæsten har meldt sig til turen.


Skipperen er ansvarlig for indkrævning af betaling fra deltagerne på klubturen.


Indbetalingen af det samlede beløb skal ske senest 14 dage efter turen, enten til klubbens bankkonto: 1551 + 8072221 eller via Mobilepay: 539372 (husk at notere turdato).


Juniorturene på skibet Viktor


Information om reglerne på juniorturene

(1)
Gæster viger pladsen for medlemmer uanset tilmeldingstidspunktet.

(2)
En tilmeldt junior er tilmeldt med en forælder eller et familiemedlem.

(3)
Betaling for turen betales til skipperen med kontanter. Anden betalingsform vil ikke være mulig.

Jens Jensen: 3131-6406, planlægger af juniorturene.


Nyttig viden om båden Viktor


Motorbåden VIKTOR er 10 meter lang og godkendt til sejllads med 12 personer, heraf max. 8 fiskende personer.

Båden ligger det meste af året i Nivå Havn, men flyttes i vinterperioden til Humlebæk Havn.

For at sejle med båden kræves minimum duelighedsbevis i lystsejlads, samt at skipperen er godkendt/omskolet til båden.

Skipperen skal kraftigt overveje, om der skal sejles ud, når vinden er 8 m/s eller mere og endda mindre, når vinden f.eks. er i syd-øst.

 


[ Til Top ]


 

Nødhjælp - Dansk SøredningsselskabKommer du som skipper i en situation, hvor noget går i stykker og Viktor ikke vil sejle, så smid krogen og ring til Dansk Søredningsselskab: tlf. 27 60 11 12 / www.dsrs.net, og læn dig tilbage.

Dansk Søredningsselskab har til formål, at assistere bådejere der har behov for hjælp i ikke livstruende situationer på søen. Det kan f.eks. dreje sig om grundstødninger, motorstop, havari m.m.

Der kan ofte være tale om situationer som kan udvikle sig i livstruende retning hvis der ikke ydes hjælp i tide - derfor kalder vi det også for forebyggende søredning.

Husk at aftale med slæbebådskaptajnen, hvad I gør, når I kommer til havn.

 


[ Til Top ]


 

AIS - Automatic Identification System


Viktors færden på Øresund kan følges på enten marinetraffic eller vesselfinder - når AIS-systemet vel at mærke er tændt og skibet er ude at sejle.

Så husk at tænde for AIS-systemet, så vil Viktors placering på vandet altid kunne ses.

 


[ Til Top ]


 

Sikkerhed til søs - lær om sikker sejlads


Klik på billedet herunder og se omfattende grafik, der giver dig masser af gode råd til en sikker sejlads.
Du kan bl.a. læse om sikkerhedsudstyr, den rette beklædning og om hvordan du planlægger din tur, så du er forberedt til at sejle ud på havet.

 


[ Til Top ]


 

Indmeldelse i Viktor


Indmeldelse i Politiets Fiskeklub sker ved henvendelse til klubbens kasserer:
Kim Lundager, på mail

Foreningen har brug for følgende data
Dit fulde navn + personnummer.
Din privatadresse + mobilnummer + private mailadresse.

For politiansatte endvidere
Tjenestested + tjenestemobil + tjenestemail.

For civile endvidere
Stilling/beskæftigelse samt navn på den politiansatte, der har anbefalet dig.


Sæt papir i maskinen!


Viktor har flere end 400 medlemmer fordelt på politiansatte, pensionerede polititjenestemænd og civile medlemmer.

Et medlemskab er både billigt og meget fordelagtigt: Senior kr. 35,- pr. måned og junior kr. 25,- pr. måned. Beløbet trækkes, for ansatte i politiet, via Politiets Sprogforbund.

Civile og pensionister betaler et samlet årligt kontingent på kr. 420,- som skal betales hvert år i april måned. Beløbet opkræves af foreningens kasserer.

 


[ Til Top ]


 

SU (bliv medlem via Lucius)


Som medlem af Viktor bør du også være medlem af søsterforeningen Lucius, der er medlem af sammenslutningen SU.

Det giver dig nemlig adgang til en lang række faciliteter i form af robåde på mange sjællandske søer og havgående både langs Øresundskysten samt rabat mange steder.
Se meget mere på SU´s hjemmeside


Kontakt Claus Søndergaard: mobil: 6119-7854 | mail.

 


[ Til Top ]


 

Fiskeringen (bliv medlem via De Blå Blink)


Som medlem af Viktor har du yderligere mulighed for at blive medlem af fiskeklubben De Blå Blink, der er medlem af sammenslutningen Fiskeringen.

Du får adgang til en lang række faciliteter i form af robåde på mange sjællandske søer, havgående både med motorer langs Øresundskysten og i Isefjorden, åstræk i Jylland samt huse i Sverige på Sjællands Odde.

Se meget mere på
Fiskeringens hjemmeside

Kontakt Morten Søndergaard: mobil 6137-2477 | mail.

 


[ Til Top ]


 

Dansk Havfisker Forbund (Viktor er medlem)


Som medlem af Viktor har du mulighed for at deltage i en lang række konkurrencer på havet - såvel i Danmark som i udlandet.
Viktor er nemlig medlem af Dansk Havfisker Forbund, hvilket giver alle foreningens medlemmer mulighed for året rundt at deltage i en lang række spændende konkurrencer til havs i såvel hjemlige som udenlandske vande.
Dansk Havfisker Forbund er den danske sektion af ”European Federation of Sea Anglers” (EFSA).


Se meget mere på forbundets hjemmesiden

 


[ Til Top ]


 

Indmeld en kollega eller fiskeven


Du er meget velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til en fiskeinteresseret kollega eller ven/veninde, hvis du mener han/hun kunne være interesseret i at blive medlem af klubben.

Husk at civile personer, venner/bekendte af et politimedlem, først skal anbefales af dig som politimedlem og derpå godkendes af bestyrelsen.

Se her, hvordan indmeldelsen foregår.

Vi ses derude ved vandene!


Fiskesnak i Viktor

 


[ Til Top ]


 

Nyttige links


Turkalenderen

Skipperlisten

Tilføj min mailadresse

Send en fangstrapport

Rekordlisterne

Danske Rekorder

SU

Dansk Havfisker Forbund

Viktors hjemmeside


Tak fordi du læste med!


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af Politiets Fiskeklub Viktor.

Nyhedsbrevet kan indeholde oplysninger, der ikke bør anvendes af andre end dig.

Har du modtaget nyhedsbrevet ved en fejltagelse, så underret os venligst på
denne mail og slet derefter nyhedsbrevet fra dit system.

Har du en ide til det foreningen laver eller bare en kommentar? Så send foreningen en
mail.
Vi læser dem alle![ Til Top ]