Politiets Fiskeklub


Viktor


JULI 2021 | NYHEDSBREV NR. 120
Indholdet af dette nyhedsbrev


Viktors bestyrelse

Kommende klubture med Viktor

Kystmesterskabet (08.04.21)

Seneste fangster (Websebo, Steffen H.)

Skibet Viktor (oplevelser ombord)

Skibet Viktor (bookning, juniorture m.m.)

Sikkerhed til søs (Stena Line)

Bliv medlem af Viktor (indmeldelse)

Bliv medlem af SU (Lucius)

Bliv medlem af Fiskeringen (Blå Blink)


Vigtige datoer i 2021


Generalforsamlingen
Afholdes i efteråret 2021


Forårsmesterskabet

Afholdes i oktober 2021


Klubmesterskabet
30.08.21: Øresund


Nyhedsbrevsredaktør Morten Søndergaard
(som har langt flere fiskestænger end jeg har brug for, men ikke nær så mange, som jeg kunne ønske mig).


Formand
Karl Kristian Jensen
6161-8744
mail

Næstformand
Egon Poulsen
5139-0000
mail

Kasserer
Kim Lundager
5179-9707
mail

Bådinspektør
Lars Mogensen
5129-2167
mail

Juniorleder
Allan Scheller
2542-6151
mail

Mesterskaber
Preben Hytholm
4097-8605
mail

Webmaster
Preben Bo Nielsen
5179-3470
mail

Redaktør
Morten Søndergaard
6137-2477
mail


Kommende klubture med skibet ViktorJuli 2021


Onsdag 7. juli
Aftentur: 17-21

Skipper: Erik O.


Søndag 11. juli
Dagtur: 08-16
Skipper: Tommy S.

Mandag 12. juli
Dagtur: 08-16
Skipper: Niels B.

Søndag 18. juli
Juniortur: 08-16
Skipper: Jens J.


Juli/August 2021


Mandag 26. juli
Juniortur: 17-21
Skipper:

Fredag 6. august
Juniortur: 17-21
Skipper:

Søndag 8. august
Juniortur: 08-16
Skipper:

Onsdag 18. august
Aftentur: 17-21

Skipper: Per T.


August 2021


Lørdag 21. august
Juniortur: 08-16
Skipper:

Lørdag 21. august
Juniortur: 17-21
Skipper:

Søndag 22. august
Dagtur: 08-16
Skipper: Per W.

Mandag 23. august
Dagtur: 08-16
Skipper: per K.


Se alle fremtidige ture i turkalenderen og book en plads


Skipper-afregning for turene med skibet Viktor
Bank: 1551 + 8072221
 eller MobilePay: 539372


[ Til Top ]


Kystmesterskabet 2021


Møn og Liselund

8. april 2021

af Steffen Horvath

Så var der kystmesterskabet den 8. april 2021. Der var tilmeldt ca. 22 mand, men da dagen oprandt var vi 16 mand.
Det tror jeg er rekord – tror ikke vi har været så mange de sidste mange år. Der var flere nye og unge ansigter på deltagerlisten, hvilket glædede mig rigtig meget.

Jeg valgte Møn og Liselund som mødested. Det var lidt med bange anelser, at vi gik ned til kysten, da vinden kan snyde gevaldigt og være kraftigere og komme fra andre retninger, hvilket umuliggør fiskeriet pga. møg i vandet.

Vi var dog heldige lige neden for Liselund. Lettere grumset vand helt inde ved kysten og klarere 20-30 m ude med lidt bølger – ret gode forhold

Deltagerne fordelte sig rundt på Møn i form af Liselund, Pomlerende og Rydsebæk. Det måtte kunne give fisk, når vi var så mange, der var spredt så meget.

Sidste år fik Johnny en rigtig flot havørred på lige omkring 3 kilo, men det var også det eneste, så der måtte deles præmier ud for fangst af hornfisk. Det ville jeg MEGET gerne undgå i år!

Jeg gik sammen med ca. 6-7 personer lige neden for Liselund, hvor jeg fiskede med flue. Jeg havde ikke fisket ret længe, førend jeg kunne se at nogle af de unge kolleger havde havørreder på.

En lille fin havørred på lige over 40 cm blev landet og genudsat, selv om den måske kunne give præmie. Fin gestus men der skulle være mere til dem.


Kyst-klubmester 2021 - Eskild Brodersen


(foto: Steffen Horvath)

Ca. en halv time senere kunne jeg på afstand se, at der var fuld flex på klingen igen hos en af de unge. Jeg kunne på afstand se, at det måtte være en lidt større fisk, og besluttede mig for at gå ned mod dem for at se fisken.

Inden jeg kom derned blev fisken sikkert landet og et brøl gennemskar forårsluften. ”Fedt – sådan” tænkte jeg, det kunne måske allerede være vinderfisken.

Fisken var landet sikkert og sikken en fantastisk flot havørred. Der blev givet high-five og udvekslet brede smil. Den glade fanger Eskild, fik et par skulderklap og så blev fisken behørigt vejet og målt og ikke mindst beundret.

Fisken blev målt til 64 cm og vejet til ca. 2,4-2,5 kilo. Ja det måtte da vist blive vinderfisken, men dagen var kun lige begyndt.

Lidt senere tog vi nogle stykker ned til Busene for at se, om vi kunne få mere læ dernede. Det var altså bare en dårlig ide, da vinden var vendt, og nu var den også mere direkte på, hvilket gav meget grumset vand og tang i vandet – øv øv. Det spildte vi små 2 timer på!

Tilbage til Liselund, hvor jeg fandt spinnestangen frem. Det burde jeg gjort langt før, men jeg nåede da at smide to fine havørred på 45-50 cm – nok fordi jeg anvendte lidt for store kroge, som jo bekendt er sværere at kroge med.

Ved indvejningen var vi blevet et par mand mindre, idet nogle valgte at køre hjem, da de ikke havde fanget noget, og eftersom der var lang vej hjem, var det med at komme på landevejen, hvilket jo var ganske forståeligt.

Men det var altså den mest opmuntrende indvejning i meget lang tid.

Jeg mener, at der blev landet 6 havørred på eller over 40 cm, og genudsat et par undermålere. Vinderfisken blev ganske forventeligt Eskilds flotte ørred, mens Egon løb med andenpladsen for en ørred på ca. 45 cm.

Alle 5 præmier blev uddelt til havørredfangster!!! Ja, det var sgu stort og varmede godt nok turarrangørens gamle kysthjerte.

Kæmpe tak til alle deltagere for at gøre det til en fed dag.

Vi måtte desværre udsætte den lovede grill-pølse og brød. Den kommer til første kysttur her til efteråret, så hold øje med kystturene.

Så må vi se, om vi endnu engang skal til Møn – det er en lang tur men køreturen værd efter min mening.

Mvh. Steffen Horvath


[ Til Top ]


Kystturen til Isefjorden

25. marts 2021

Turen gik til Isefjorden sidst i marts – destination Tempelkrogen i håb om at vi kunne rende ind i en flok havørreder, der gik og smovsede i børsteorm. Der var pæn tilslutning, og vejret var fantastisk med høj sol, jævn vind og dejlig varmt.

Alle vejr og humørmæssige konditioner var altså perfekte. Vi fordelte os ud over et lidt længere stræk. Til frokost var de indrapporterede fangster godt nok sparsomme.
Der var landet et par undermålere helt inde i bunden, men ellers var der dødt mht. havørreder og børsteorm.

Eftermiddagen bød heller ikke på de store begivenheder bortset fra en havørred, der huggede på min flue ovre ved Iskiosken.
Jeg kunne hurtigt mærke, at det var en nedfaldsfisk men dog en lidt større. Lige som den skulle nettes, spyttede den krogen ud – øv øv. Skød den til 60-65cm men køn var den ikke – den havde sår ned over ryggen, så jeg måtte nøjes med hele fighten.

Mvh. Steffen Horvath


[ Til Top ]Seneste fangster


Rimte fra kajak

29. maj 2021

af Websebo
(alias Preben Bo Nielsen)


Anderledes fiskefartøj


(foto: websebo)

Den 29. maj 2021 kom jeg på min morgencykeltur forbi Gudenåen ved Tvilum bro. Jeg var ude for at lede efter et godt sted til at søsætte min nye investering, en Hobie Outback fiskekajak.

Her mødte jeg en flok lystfiskere som var ved at gøre sig klar til en fisketur. En af dem var Frank Sjøgreen, som jeg ofte har set i programmet "Fangstgaranti" på TV Midtvest.

Bl.a. har de lavet en udsendelse om rimter i Gudenåen, så jeg spurgte ham, hvor de havde optaget den fisketur – og det var lige i nærheden.

Men ifølge Frank var det lige meget, for der er masser af rimter i hele Gudenå systemet. Fiskene gemmer sig gerne i tangskove i strømvandet. Frank anbefalede toastbrød som agn, det skal bare klemmes sammen om krogen.

Senere på dagen da middagssolen var klinget lidt af, kørte jeg ud i nærheden af Resenbro, som ligger lidt tættere på Silkeborg. Her har strømmen i åen ret god fart på, så her ville jeg satse.

Kajakken kom i vandet, og jeg sejlede lidt modstrøms for at få et indtryk af bundforholdene. Vandet i åen er ret klart, så det er muligt at se dybt ned, især i solskin.

Inden jeg vendte snuden medstrøms igen, kastede jeg nogle små stykker toastbrød ud for at sprede lidt duft i vandet. Jeg ved ikke om det virker her i alt det vand, men når jeg selv er sulten, så kan duften af mad i hvert fald skærpe min interesse.


Rimte på 2,3 kilo og 51 cm


(foto: websebo)

En ordentlig klat toastbrød (grovtoast naturligvis, jeg ville jo kun have sunde fisk) kom på krogen, og jeg lod den synke til bunds alene med krogens vægt.

Herefter drev jeg bare med strømmen, mens toaststykket fulgte efter langs bunden nogle meter bagude.

Efter måske 100 meters tur kom det første hug, og det var en større fisk end jeg lige havde forestillet mig. Fangstnettet blev foldet ud, og krabaten blev kort efter landet i kajakken.

I mellemtiden var jeg ført et stykke videre ned ad åen, så jeg måtte trampe godt til i pedalerne for at komme tilbage til en vig med roligt vand, hvor jeg kunne måle og forevige fisken.

Jeg fandt også ud af, at når fisken hænger på siden af kajakken i nettet, så laver den en del vandmodstand. Den måtte altså finde sig i at være dækslast, indtil jeg var ude af strømmen.

Rimten blev målt til 51 cm, og vægten sagde 2,3 kilo. En rigtig god start på turen, og den første fisk i denne kajak. Fisken blev genudsat, den vil jeg gerne fange igen næste år.

Med sådan et held på det første drev, så troede jeg naivt, at det ville gå sådan på hele turen - hvilket det selvfølgelig ikke gjorde. Det blev dog til en enkelt rimte mere på 1,9 kilo.

Det er en spændende strækning på åen. Flere steder kan man fiske fra land fra trækstien, men der er også vanskelige og tilgroede passager, hvor det virkelig er en fordel at være midt i vandet i stedet for at stå på land og fiske.

Mvh. Websebo - aka.- Preben Bo Nielsen


[ Til Top ]


Fin bonusfangst

1. maj 2021

af Steffen Horvath

En meget fin sandart huggede på min gummifisk under geddefiskeri den 1. maj 2021.
Så den kom hurtigt retur, da sandarten som bekendt er fredet i hele maj måned.


Den kunne ikke vide, at det var blevet maj måned!


(foto: Steffen Horvath)

Mvh. Steffen Horvath


[ Til Top ]Skibet Viktor

Bådinspektør Lars Mogensen


4050-1303 | mail


Skibet har en lukket Facebookiloruppe
Anmod om medlemskab
her


Regler for bookning af ture med skibet Viktor(foto: Morten Søndergaard)


1).
Hvert medlem kan kun have 2 aktuelle bookninger til annoncerede klubture ad gangen. Dog kan medlemmer yderligere tilmelde sig annoncerede klubture, hvis der er ledige pladser tidligst ugedagen før turen afholdes.

2).
Gæster kan kun deltage 2 gange som gæster, hvorefter de må beslutte, om de ønsker at være medlemmer af Viktor.

3).
Gæsternes og medlemmernes navne skal oplyses ved bookning og efterfølgende indføres i logbogen af skipperen.

4).
Gæster på klubture må vige for medlemmer efter følgende regler: Hvis båden er fuldbooket og der er gæster på deltagerlisten, må gæsten vige pladsen, hvis et medlem melder sig til turen senest kl. 1200 ugedagen før turen. Dette uanset hvornår gæsten har meldt sig til turen.


Skipperen er ansvarlig for indkrævning af betaling fra deltagerne på klubturen.

Indbetalingen af det samlede beløb skal ske senest 14 dage efter turen, enten til klubbens bankkonto: 1551 + 8072221 eller via Mobilepay: 539372 (husk at notere turdato).


[ Til Top ]


Juniorturene på skibet Viktor


Information om reglerne på juniorturene

(1)
Gæster viger pladsen for medlemmer uanset tilmeldingstidspunktet.
(2)
En tilmeldt junior er tilmeldt med en forælder eller et familiemedlem.
(3)
Betaling for turen betales til akipperen med kontanter. Anden betalingsform vil ikke være mulig.

Ekstra juniorture i kalenderen
Der er blevet lagt ekstra junioraftenture ind i bookingsystemet, så må vi se, hvordan I modtager det.
Det er blevet lavet på grund af de mange juniorture, som er blevet aflyst på grund af dårligt vejr.


Nye tiltag under udarbejdelse
Vi er i gang med at prøve et nyt system, hvor der bliver mulighed for at ringe efter en skipper, så I selv kan lave en fisketur.
Men det er kun på tegnebrættet, så I må have lidt tålmodighed.
I skal dog være opmærksomme på, at det kan ryge af tegnebrættet, hvis der ikke er skippere nok, så det kan praktiseres.

Med venlig hilsen, Jens Jensen: 3131-6406
Planlægger af juniorture


[ Til Top ]


Data og nyttig viden


Motorbåden VIKTOR er 10 meter lang og godkendt til sejllads med 12 personer, heraf max. 8 fiskende personer.

Båden ligger det meste af året i Nivå Havn, men flyttes i vinterperioden til Humlebæk Havn.

For at sejle med båden kræves minimum duelighedsbevis i lystsejlads, samt at skipperen er godkendt/omskolet til båden.

Skipperen skal kraftigt overveje, om der skal sejles ud, når vinden er 8 m/s eller mere og endda mindre, når vinden f.eks. er i syd-øst.


[ Til Top ]


Nødhjælp - Dansk Søredningsselskab


Kommer du som skipper i en situation, hvor noget går i stykker og Viktor ikke vil sejle, så smid krogen og ring til Dansk Søredningsselskab: tlf. 27 60 11 12 / www.dsrs.net, og læn dig tilbage.

Dansk Søredningsselskab har til formål, at assistere bådejere der har behov for hjælp i ikke livstruende situationer på søen. Det kan f.eks. dreje sig om grundstødninger, motorstop, havari m.m.

Der kan ofte være tale om situationer som kan udvikle sig i livstruende retning hvis der ikke ydes hjælp i tide - derfor kalder vi det også for forebyggende søredning.

Husk at aftale med slæbebådskaptajnen, hvad I gør, når I kommer til havn.

Bådinspektør Lars Mogensen: mobil: 4050-1303 | mail.


[ Til Top ]


AIS - Automatic Identification System


Viktors færden på Øresund kan følges på enten marinetraffic eller vesselfinder - når AIS-systemet vel at mærke er tændt og skibet er ude at sejle.

Så husk at tænde for AIS-systemet, så vil Viktors placering på vandet altid kunne ses.


[ Til Top ]


Sikkerhed til søs - lær om sikker sejlads


https://www.stenaline.dk/sikker-sejlads

I linket kan du se Stena Lines omfattende grafik, der giver dig masser af gode råd til en sikker sejlads.
Du kan bl.a. læse om sikkerhedsudstyr, den rette beklædning og om hvordan du planlægger din tur, så du er forberedt til at sejle ud på havet.


[ Til Top ]


Indmeldelse i Viktor


Indmeldelse i Politiets Fiskeklub sker ved henvendelse til klubbens kasserer:
Kim Lundager, på mail: klu009@politi.dk

Foreningen har brug for følgende data
Dit fulde navn + personnummer.
Din privatadresse + mobilnummer + private mailadresse.

For politiansatte endvidere
Tjenestested + tjenestemobil + tjenestemail.

For civile endvidere
Stilling/beskæftigelse samt navn på den politiansatte, der har anbefalet dig.


Sæt papir i maskinen!


Viktor har flere end 400 medlemmer fordelt på politiansatte, pensionerede polititjenestemænd og civile medlemmer.

Et medlemskab er både billigt og meget fordelagtigt: Senior kr. 35,- pr. måned og junior kr. 25,- pr. måned. Beløbet trækkes, for ansatte i politiet, via Politiets Sprogforbund.

Civile og pensionister betaler et samlet årligt kontingent på kr. 420,- som skal betales hvert år i april måned. Beløbet opkræves af foreningens kasserer.


[ Til Top ]


SU (bliv medlem via Lucius)


Som medlem af Viktor bør du også være medlem af søsterforeningen Lucius, der er medlem af sammenslutningen SU.
Det giver dig nemlig adgang til en lang række faciliteter i form af robåde på mange sjællandske søer og havgående både langs Øresundskysten samt rabat mange steder.
Se meget mere på SU´s hjemmeside:
https://su-booking.memberlink.dk/


Kontakt Claus Søndergaard: mobil: 6119-7854 | mail.


[ Til Top ]


Fiskeringen (bliv medlem via De Blå Blink)


Som medlem af Viktor har du yderligere mulighed for at blive medlem af fiskeklubben De Blå Blink, der er medlem af sammenslutningen Fiskeringen.
Du får adgang til en lang række faciliteter i form af robåde på mange sjællandske søer, havgående både med motorer langs Øresundskysten og i Isefjorden, åstræk i Jylland samt huse i Sverige på Sjællands Odde.
Se meget mere på Fiskeringens hjemmeside: http://www.fiskeringen.dk


Kontakt Morten Søndergaard: mobil 6137-2477 | mail.


[ Til Top ]


Dansk Havfisker Forbund (Viktor er medlem)


Som medlem af Viktor har du mulighed for at deltage i en lang række konkurrencer på havet - såvel i Danmark som i udlandet.
Viktor er nemlig medlem af Dansk Havfisker Forbund, hvilket giver alle foreningens medlemmer mulighed for året rundt at deltage i en lang række spændende konkurrencer til havs i såvel hjemlige som udenlandske vande.
Dansk Havfisker Forbund er den danske sektion af ”European Federation of Sea Anglers” (EFSA).


Se meget mere på: http://www.danskhavfiskerforbund.dk/


[ Til Top ]


Indmeld en kollega eller fiskeven


Du er meget velkommen til at sende nyhedsbrevet videre til en fiskeinteresseret kollega eller ven/veninde, hvis du mener han/hun kunne være interesseret i at blive medlem af klubben.

Husk at civile personer, venner/bekendte af et politimedlem, først skal anbefales af dig som politimedlem og derpå godkendes af bestyrelsen.

Se her, hvordan indmeldelsen foregår.

Vi ses derude ved vandene!


Fiskesnak i Viktor


[ Til Top ]


Nyttige links


Turkalenderen

Skipperlisten

Tilføj min mailadresse

Send en fangstrapport

Rekordlisterne

Danske Rekorder

SU

Dansk Havfisker Forbund

Viktors hjemmeside


[ Til Top ]Tak fordi du læste med!


Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du er medlem af Politiets Fiskeklub Viktor.

Nyhedsbrevet kan indeholde oplysninger, der ikke bør anvendes af andre end dig.

Har du modtaget nyhedsbrevet ved en fejltagelse, så underret os venligst på denne denne mailadresse og slet derefter nyhedsbrevet fra dit system
.

Har du en ide til det foreningen laver eller bare en kommentar? Så send foreningen en mail.


[ Til Top ]